ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πως μπορώ να παραγγείλω;

Βρείτε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν μέσω των μηχανισμών αναζήτησης ή από το μενού τις ιστοσελίδας μας. Πατήστε στο σύνδεσμο Προσθήκη στο καλάθι για το προϊόν που σας ενδιαφέρει και αυτό θα μπει στο ηλεκτρονικό ‘καλάθι αγορών’ σας.

Όταν τελειώσετε τις επιλογές σας πατήστε στο σύνδεσμο ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ  που βρίσκεται κάτω από την λίστα προϊόντων που έχετε στο καλάθι σας και θα περάσετε σε ασφαλή σύνδεση όπου θα σας ζητηθεί να ορίσετε τρόπο πληρωμής και αποστολής.

Πως μπορώ να ξέρω αν ολοκληρώθηκε η παραγγελία μου;

Αφού τελειώσετε τη διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων του παραλήπτη και πατήσετε Αποστολή Παραγγελίας, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι η παραγγελία έχει ολοκληρωθεί. Σε αυτό το μήνυμα αναφέρεται και ο κωδικός της παραγγελίας, τον οποίο καλό θα ήταν να κρατήσετε. Επίσης, θα λάβετε ένα e-mail στη διεύθυνση που δηλώσατε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, με όλα τα στοιχεία της παραγγελίας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Πως μπορώ να ακυρώσω μια παραγγελία;

Για να ακυρώσετε μια παραγγελία που δεν έχει αποσταλεί ακόμα από το κατάστημά μας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2651021946 και να μας δώστε τον αριθμό της παραγγελίας σας ή αν δεν τον έχετε κρατήσει, το όνομα και την ημερομηνία στην οποία έγινε.

Μπορώ να επιστρέψω ένα ελαττωματικό προϊόν;

Κάθε πελάτης μπορεί να επιστρέψει (υπαναχώρηση) οποιοδήποτε προϊόν εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας, οφείλοντας να έχει ενημερώσει το κατάστημα για την άσκηση του δικαιώματος του στο τηλέφωνο 2651021946 ή με e-mail στο porfirisoe@gmail.com

Εάν η επιστροφή οφείλεται σε λάθος του καταστήματος, ο πελάτης μπορεί να κάνει είτε νέα αγορά ισόποσης αξίας είτε μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων αξίας ίσης με το προϊόν αρκεί το προϊόν να μην έχει ανοιχτεί, καταστραφεί ή χρησιμοποιηθεί και χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις που φέρει.

Θα επιστρέψουμε τα χρήματά σας εντός 10 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή και τον έλεγχο του προϊόντος στο κατάστημα μας.

Εάν από λάθος του καταστήματος δεν αποσταλεί κάποιο προϊόν θα επιστρέφεται το αντίτιμο της αξίας του εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Εάν ο πελάτης επιθυμεί να επιστρέψει το προϊόν για προσωπικούς λόγους εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας, χωρίς να υπάρχει λάθος του καταστήματός μας, τότε τα έξοδα αποστολής θα πρέπει να καλυφθούν τον πελάτη. Το κατάστημά μας δικαιούται να δεχτεί την επιστροφή του προϊόντος ΜΟΝΟ στην περίπτωση που δεν έχει παραβιασθεί η συσκευασία και συνοδεύεται από την απόδειξη πληρωμής. Τα χρήματα της επιστροφής αποστέλλονται εντός 10 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή και τον έλεγχο του προϊόντος. Όλα τα εμπορεύματα θα επιθεωρούνται κατά την επιστροφή τους στο κατάστημα. Τα προϊόντα καταφθάνουν στο κατάστημά μας με ευθύνη του πελάτη, και θα πρέπει να είναι ασφαλή και δεν μπορεί να έχουν υποστεί φθορά κατά την μεταφορά. Στην περίπτωση που ένα προϊόν επιστραφεί σε ακατάλληλη κατάσταση, θα πρέπει να επιστραφεί στον πελάτη.

Διεύθυνση επιστροφής προϊόντων

Εάν ο πελάτης επιθυμεί να επιστρέψει το προϊόν που προμηθεύτηκε η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων προς επιστροφή είναι:

Επωνυμία: ΠΟΡΦΥΡΗΣ Ο.Ε.

Διεύθυνση: Γεωργίου Κύργιου 10, 45221, Ιωάννινα

Τηλ.: +30 26510 21946

Email: porfirisoe@gmail.com

Πως μπορώ να ανοίξω ένα λογαριασμό;

Για να ανοίξετε λογαριασμό θα κάνετε εγγραφή νέου μέλους δεξιά στο μενού συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα. Το email σας θα χρησιμοποιείται σαν username. Με την επιτυχή δημιουργία θα σας σταλεί ένα email με το συνθηματικό του λογαριασμού σας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ/ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής;

Οι τρόποι πληρωμής των παραγγελιών στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι:

Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: Κάντε την πληρωμή σας απευθείας στον τραπεζικό μας λογαριασμό στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το ID της παραγγελίας σας ως αιτιολογία κατάθεσης. 

Στείλτε μας το αποδεικτικό της κατάθεσης με e-mail στο porfirisoe@gmail.com και θα σας στείλουμε την παραγγελία σας αμέσως μόλις επιβεβαιώσουμε την κατάθεσή σας.

Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αριθμός Λογαριασμού: 362/469311-60
IBAN: GR49 0110 3620 0000 3624 6931 160
BIC / Swift: ETHNGRAA
Δικαιούχος: ΠΟΡΦΥΡΗΣ Ο.Ε.

Τυχόν τραπεζικά έξοδα κατά την πληρωμή ή την ενδεχόμενη επιστροφή τους βαρύνουν εσάς, επιλογή τον ΕΝΤΟΛΕΑ (DEBT/OUR).

Πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να πραγματοποιήσετε χρέωση οποιασδήποτε πιστωτικής (credit), χρεωστικής (debit) και προπληρωμένης (prepaid) κάρτας των διεθνώς αναγνωρισμένων Visa, Mastercard, και Maestro. Οι συναλλαγές γίνονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης με την Εθνική Τράπεζα. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής λαμβάνετε ηλεκτρονικό μήνυμα από την τράπεζα με την απόδειξη της χρέωσης. Το porfiris.gr δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτα σας και δεν αποθηκεύει καμία πληροφορία των στοιχείων αυτής. Όλες οι συναλλαγές γίνονται κρυπτογραφημένα με SSL πρωτόκολλο και κλειδί RSA 2048 bits.

Ποιες πιστωτικές κάρτες δέχεστε;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα Visa, MasterCard και Maestro οποιασδήποτε ελληνικής ή ξένης τράπεζας.

Πόσο θα μου κοστίσουν τα μεταφορικά;

Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με μεταφορική εταιρεία ή με το ΚΤΕΛ (εκτός των προϊόντων αλουμινίου), κατόπιν επικοινωνίας με τον πελάτη. Η χρέωση είναι ανάλογα με τον όγκο των προϊόντων και την διεύθυνση παράδοσης.

Πότε θα παραλάβω τα προϊόντα που παρήγγειλα;

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι παραγγελίες, εφόσον τα προϊόντα που επιλέξατε είναι διαθέσιμα, να παραδίδονται το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα στη μεταφορική εταιρεία, έτσι ώστε να επιτευχθεί παράδοση εντός 72ωρών.

Η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις των παραδόσεων των προϊόντων, που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα της ή συνιστούν γεγονότα ανωτέρας βίας, όπως έντονα καιρικά φαινόμενα, οδικά προβλήματα, απεργίες κτλ.

Εάν για κάποιο λόγο η παραγγελία σας καθυστερήσει λόγω έλλειψης του προϊόντος που επιλέξατε, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τον χρόνο της καθυστέρησης και να σας προτείνουμε αν θέλετε κάποιο εναλλακτικό προϊόν.

Μπορώ να ζητήσω αποστολή σε περιοχή εκτός Ελλάδος;

Όχι. Οι αποστολές των προϊόντων μας γίνονται μόνο σε περιοχές εντός Ελλάδος.